איך אני מכניס לישראל את הבת זוג שלי מבלי שאסתבך עם משרדי הממשלה בישראל ?
איך אני מתחיל הליך של גירושים, מה עלי לעשות ולא או לא לעשות בדיון יישוב סכסוך, האם כל מה שנאמר במהלך הדיון הינו חסוי ?
איך אני ממש את הזכות במקרקעין כאשר אני יורש ואני לא גר בנכס או שמישהו אחר פלש למקרקעין/נכס ?
איזה הסכם אני עושה עם בת הזוג שלי כדי לשמור על רכושי בפרק ב' של החיים ?
כל שאלה שלכם היא שאלה שתלוייה בהמון גורמים, תנו לנו לעזור לכם מבלי שתתחייבו, כדי שתימנעו מהוצאות יקרות.
הרבה פעמים פועלים מלחץ ורגשות שלא קשורות לעובדות ולחוקים. אנחנו ממליצים תמיד לנשום עמוק, לתכנן אסטרטגיה נכונה וחכמה לפני שעושים חיפושים למקרים שהם לא המקרים שלכם. אנחנו כאן עונים ללקוחות שלנו על כל שאלה ושאלה, עד כמה שניתן, כדי לפעול בזהירות ובמתינות. תפנו בשאלות ואנחנו נענה בהקדם האפשרי, ואם צריך פנו אליינו טלפונית. אל תעשו את הטעות בחיפושים באתרים מסויימים לקבלת תשובות, עניינים משפטיים תלויים בהרבה מרכיבים, מה הם העובדות, מה הראיות שיש לכם, וכמובן מי הוא השופט שדן בתיק.
התנגדות לצוואה - ייפוי כוח מתמשך - הסכם ממון - מסורבי כניסה בנתב"ג
איך אני פותח תיק גירושין לאחר שכבר הייתי ביישוב סיכסוך בבית הדין הרבני ?
תלוי במצב המשפטי, אם הצד השני פתח את תיק הגירושים אז הזכות הראשונית שלה או שלו לבחור איכן לפתוק תיק גירושים עם כריכה כנה. תלוי גם האם הסתיים ההליך יישוב סכסוך, ומתי, כי הרי מי שהתחיל בהליך זכותו להמשיך בהליך.
אני רוצה להגיש התנגדות לצוואה של אבא שלי, איך אני מגיש תביעה ?
מתי כדאי לתבוע גירושין מהבעל שבוגד בי והאים אני יכולה לקבל פיצויי על הבגידה שלו בכסף ?
ההורים שלי המנוחים נפטרו בלי שהשאירו צוואה אח שלי גר בדירתם ואנחנו לא מצליחים להוציא אותו מהבית הגשנו לו מכתבים והתראות וכבר 3 שנים הוא גר בדירה שלהם ולא יוצא מה עושים ?
תלוי, האם יש צו ירושה, צו ירושה זה כאשר אין צוואה, אם אין יש להוציא במהירות הבזק. אם יש אז אפשר להגיש פירוק שיתוף בדירה ואף לתבוע סילוק יד מהמקרקעין ודמי שימוש ראויים. כדאי לתבוע מיידית סילוק יד, ואפשר למכור את הבית לכל המרבה במחיר או דרך כונס נכסים.
יש לי בת זוג בישראל שהיא אזרחית פיליפינית, היינו במשרד הפנים להתחיל את ההליך שמבקשים מאיתנו כדי שתקבל מעמד כל הזמן ממציאים לנו מסמכים חדשים שלא הגשנו טוב גם מסמכים מהמדינה שלה אני מפחד שיסלקו אותה ?
קודם כל המסמכים מהמדינה שלה הם מסמכי סף, חובה, אי אפשר בלי המסמכים של תעודת לידה, תעודת יושר (מדינה ועיר) ותעודת רווקות או גירושים. למה בדיוק הם מקשים אני לא יודע, כל תיק לגופו. אם ההליך מעוכב הרבה זמן עדיף לקחת עו"ד שמתמצא בכל ההליכים אל מול משרד הפנים, כי בלי מעמד יתכן ובת הזוג הזרה תסולק מישראל.
האם אפשר לשנות הסדרי ראייה, לאחר שהאבא בכלל לא מופיע לקחת את הילדים אלא לעיתים רחוקות ?
קודם כל תמיד אפשרי לפנות בבקשה לבית משפט או לבית הדין הרבני (תלוי היכן הסתיים ההליכים שלכם), צריך לבדוק מה רשום בהסכם הגירושים או הפסק דין, אם הכל מסודר ויש ימים קבועים אפשרי להגיש בקשה בעניין הסדרי הראייה של הילדים ולבקש להגדיל את המזונות כי הילדים יותר אצלך. אפשר גם לתבוע דמי טיפול על כל הימים שהאבא לא לקח אותם, תשלום שנתון לשיקולו של בית המשפט, כי בזמן הזה הילדים היו אצלך.
עשיתי בעבר עם בת הזוג שלי הסכם ממון, לא היינו נשואים. העו"ד כתב שם במפורש שאם נתחתן בעתיד הסכם זה יהיה תקף חוזית בין הצדדים, היום אנחנו נשואים שנתיים, לשניינו ילדים מנישואים קודמים, האם ההסכם הזה תקף ?
הסכם ממון בין בני זוג נשואים חובה שיהיה אישור של בית משפט להסכם זה. הסכם בין ידועים בציבור זה לא חובה. אם התחתנתם עליכם לערוך הסכם ממון חדש עם אישור בית משפט לענייני משפחה או לכל הפחות לאשר בבית המשפט את ההסכם שעשיתם כידועים בציבור, כל דבר אחר שתעשו לא נכון משפטית (וחובה גם צוואה אחרת הירושה על פי דין, קרי חצי לאשתך). יש עוד היום דיון בעליון על מקרה כזה, כלומר יכול להיות שינויים לכל האמור לעיל. המלצה שלי, לכו תאשרו את ההסכם הממון שעשיתם בבית משפט וככה תחסכו לכם כאב ראש.
אני ובעלי בהליכי גירושים ובגלל שאני פתחתי תיק הוא עושה עלי חרם כלכלי, יש לי 2 ילדים וקשה לי, שנים אני לא עובדת ומטפלת רק בבית מה אני יכולה לעשות, המזונות ילדים לא מספיק לי
ובכן יש מיקרים מיוחדים שגם אם הבעל לא עזב את הבית ולא הוכח בגידה והוא לא מסרב להתגרש אפשר לקבל מזונות אישה. זה כאשר מוכח פער השתכרות גבוה ושהאישה שנים טיפלה בילדים ובמשק הבית. צריך להסביר איך התנהלו החיים המשותפים ומה חלקו של כל צד בניהול הבית ויתכן שיהיה אפשר לשכנע שמגיע לך מזונות אישה שיגדילו את ההכנסות שלך.
אם אשתי בוגדת בי היכן עדיף לי לגשת לבית משפט או לבית הדין הרבני, ומה כדאי לי לעשות אם בכלל אפשר לעשות משהו
אם יש בגידה זה לא אוטומטי מקנה זכות כל שהיא אלא אם זה מקרה קיצון. עדיף לך לתבוע בבית הדין הרבני, שם תוכל לתבוע חלוקה לא שיוויונית מה שבית משפט מעולם לא ייתן לך. סעיף 8(2) לחוק קובע, כי בנסיבות מיוחדות המצדיקות זאת, רשאי בית המשפט לקבוע "שאיזון שווי הנכסים, כולם או מקצתם, לא יהיה מחצה על מחצה, אלא לפי יחס אחר שייקבע", וסעיף 8(1) לחוק יחסי ממון מאפשר לקבוע ששווי נכסים מסוימים לא יאוזנו, חרף היותם בני איזון לפי סעיף 5 לחוק. אבל חשוב לדעת איך מתי ועל איזה הלכה משפטית אפשר להישען, לא כל בגידה מקנה זכות תביעה, כמתואר לעיל.
אני בהליך מדורג עם בת זוגתי שהיא אזרחית זרה, ההליך ארוך ויכול לקחת שנים, אם קורה לי משהו חס וחלילה ואין לי צוואה האם בגלל שהיא לא ישראלית היא לא יכולה לקחת את הרכוש שלי מהילדים שלי ושל גרושתי ?
איפה כדאי לפתוח תיק גירושים בבית המשפט או בבית הדין הרבני, הרבה אמרו לי כאשה שעדיף ברבני זה נכון ?
קיבלנו פסק דין שאני קונה את הבית מגרושתי אבל יש לי בעייה תקציבית, ביררתי עם העורכת דין שלי והיא אמרה שרשום בפסק דין מספר ימים שאם אני לא רוכש הבית יוצא למכירה מה אני עושה ?
אמא שלי נפטרה וביקשנו אני ואחי צו ירושה, הבעייה שהאחות גרה בחו"ל והרשם ביקש שנמסור לה את הבקשה, ממילא כולנו יורשים בחלוקה שווה, איך אני ממציא לה את הבקשה ? שלחתי במייל והבקשה נדחתה
אני ובת זוגתי כבר בהליך מדורג במשרד הפנים יותר מ 10 שנים, לא קיבלנו עדיין אזרחות לבת הזוג שלי, כל הזמן דוחים אותנו מכל מיני סיבות מה עושים ?
גבר גרוש שגר עם בת זוג ידועה בציבור עם פער גילים של 20 שנה רוצה שהזכויות הפנסיוניות שלו יעברו לבת הזוג שלו ולא לילדים שרשומים בצוואה שמקבלים את כל רכושו, האם צריך לערוך צוואה חדשה ?
קיבלתי דרישה להופיע בבית הדין הרבני, כנראה שאישתי פתחה תיק נגדי, מה שהיה צפויי לפי מה שהיא אמרה לי שהיא תעשה. האם אני צריך להגיב למכתב שלה, האם זה תביעה שאני צריך עורך דין ?
כנראה יש תיק של יישוב סכסוך. אתה לא צריך עורך דין כרגע אלא אתה יכול להתייעץ עם עורך דין לפני שאתה הולך. אף אחד מכם לא יכול לתבוע כרגע כי יש תיק פתוח של יישוב סכסוך (בחדשות ומאמרים אתה יכול לראות את המידע הרלוונטי לכתבה של יישוב סכסוך במשפחה).
אני ממליץ לדבר כמה שפחות ולנסות להגיע לפשרה אם זה אפשרי. בכל מקרה של פשרה מומלץ להיעזר בעורך דין שמומחה לענייני משפחה כדי שייצג את הצד שלך וישמור על האינטרסים שלך. אם לא הצלחתם כנראה שהאישה תגיש תביעה נגדך איכן שהיא פתחה את התיק ליישוב סכסוך.
הורי זכרונם לברכה הלכו לעולמם, יש צוואה שמורישה לי ולאחים שלי, יש 2 נכסים שאחד מהם בשותפות של אבא שלי המנוח ואחותו שגם הלכה לעולמים ומי שגר שם זה דיירת שוכרת מהבד של דודה שלי. אני והאחים שלי לא מסכים כמעט על כלום וגם בדירה של הורי אנחנו לא מסכימים, חלק רוצים למכור וחלר להשכיר, איך יוצאים מהפלונטר הזה ?
המצב טיפה מורכב. כשאין הסכמה קשה לנהל רכוש ונכסים ככה. לא אמרת לי אם יש כסף, האם הכסף כבר חולק ומה בנוגע לשאר הרכוש.
אם אין הסכמה ו/או לא מגיעים להבנות הדבר הטוב ביותר זה לבקש למנות מנהל עיזבון (בבית המשפט לענייני משפחה) על הרכוש של ההורים שלך כדי שיפעל לטובת היורשים גם עם יורש מסויים מתנגד. אני אזכיר שכל מהלך ומהלך מגובה בבקשה מסודרת לבית המשפט בתיקי ניהול עיזבון, עם יכולת תגובה של מי מהיורשים.
בניהול זה יש אפשרות להגיש תחילה תביעת פירוק שיתוף מיידית בנכס ששם בת הדודה גורפת את ההכנסות ולאחר אף להגיש נגדה תביעת דמי שימוש (כמובן מחצית מההכנסות שהיא גרפה לכיסה כי החצי השני שייך לאמא שלה). בד בבד המנהל עיזבון יעשה פעולות עבור הנכס של ההורים שלכם לטובת היורשים ואם צריך אז גם למכור למרבה במחיר כדי לחלק את הרכוש שווה בשווה (אם יורש רוצה לקנות אז כמובן שהכל יהיה לפי הוראות בית משפט).